Uncategorizedimagine cu artifici

Se fac fix 20 de ani de când păşeam pentru prima oară în magaziile goale, ori prin depozite stivă de mărfuri împrăştiate pe pardoseală, ale ţării. Îmi venea să mă prind cu mâinile de cap când vedeam atâta dezordine, atâta spaţiu irosit. Apoi mă calmam realizând, de fapt, câtă treabă aveam.

Sunt AMCO şi am împlinit 20 de ani. Probabil mă ştii, dar ceea ce-ţi voi spune aici e în premieră. Acum 20 de ani umblam cu un Fiat Tempra ruginit pe tăpşanele patriei întâlnind oameni care visau să-şi crească afacerea. Erau, cum se spune, vremurile romantice, şi discutam adesea detaliile aplicaţiei direct cu proprietarul negoţului, la uşa prăvăliei. Antreprenorii abia descopereau drumul profitului prin stocarea inteligentă.

Le spuneam cine sunt şi că trăiesc 24/24 cu fluxuri logistice în minte. La drept vorbind, eram obsedat. Mă trezeai noaptea din somn şi eram în stare să-ţi vorbesc non stop de şiruri de rafturi, simple, duble, module ajustabile, coridoare… totul în funcţie de parametrii ideali, întodeauna ideali, în orice aplicaţie.

Mi-era foame, ca oricărei firme născute în România de tranziţie, dacă mai ştiţi. Ţara aceea fără NATO şi UE, fără LinkedIn şi Facebook. Dar, mai presus de orice, era parcă foamea de a pune umărul la succesul partenerului meu. Simţeam atât de viu sentimentul că logistica mea limpezeşte magazia de vise şi speranţe a clientului.

Fără s-o ştiu eram un deschizător de drumuri. M-au purtat paşii în cele mai importante proiecte ale vremii întâlnind de-a lungul negocierilor marii afacerişti ai ţării. Şi, am mers de fiecare dată până la ultimul mm de energie, focusat pe ştiinţa mea. Am vrut ca la final clientul să primească puţin mai mult decât a cerut.

Eu AMCO, şi rafturile mele, formăm un întreg. Suntem inseparabili iar clienţii simţind asta ne-au dat credit de atâtea ori. Am lucrat braţ la braţ cu parteneri ca Toyota România (divizia de echipamente manipulare marfă). Fără să realizez m-am înconjurat de cei mai buni în domeniu. Mă căutau datorită rezultatelor mele şi eu mă bucuram pentru că puteam oferi ceva mai bun şi mai bun clienţilor. Am fost flatat când m-a căutat producătorul de rafturi finanţat de casa regală belgiană, sau când mi-a scris o familie cu o tradiţie de aproape un secol în prelucrarea oţelului, precum familia Arania din Ţara Bascilor. Fiecare brand de top care m-a căutat şi care avrut să lucreze cu mine mi-a adus o imensă împlinire.

Dacă stau să mă gândesc puţin, e posibil ca toţi să fi venit aproape când au înţeles că pentru AMCO rafturile sunt mai mult decât oţel. Ele au un suflet al lor şi poartă mai mult decât povara mărfii în depozit. Am crezut mereu că rafturile mele susţin speranţe de mai bine ale clienţilor, rămânând neclintite şi credincioase acelui business, pentru a-l creşte non stop. (cu o mentenanţă corespunzătoare, evident 🙂

Acum, la ziua mea de 20 de ani, sunt recunoscător privind în urmă. Vreau să le mulţumesc tuturor celor care fac parte din existenţa AMCO. Vă anunţ totodată că sunt plin de energie şi am atâtea idealuri. Mă pregătesc să fiu în pas cu ultimele tendinţe, ţin seama de criza pandemică, şi am în vizor mişcările din industrie. Sunt AMCO şi la 20 de ani mă simt plin de energie pozitivă, gata să continuăm povestea noastră.