Sisteme de depozitarepallet racl system-view from a side
  • Interbrands România, lider de piață în sectorul de distribuție, încă din 1993, deține cea mai mare cifră de afaceri la nivel național precum și cea mai mare forță de vânzare, din domeniul său.
  • Interbrands a obținut o capacitate de depozitare de peste 8 000 de locaţii, prin instalarea unui sistem pallet racking ajustabil.

Lider de piaţă în sectorul de distribuţie, încă din 1993, Interbrands România deţine cea mai mare cifră de afaceri la nivel naţional precum şi principala forţă de vânzare, din domeniul său.

Pentru ultima investiţie, un depozit nou ridicat în proximitatea A1, lângă Chiajna, compania a ales Amco Interdeal și AR Racking, ca parteneri cu experienţă, specializați în producerea şi designul sistemelor de depozitare. După o analiză atentă asupra nevoilor clientului, soluţia convenţională de rafturi metalice Pallet Rack propusă de Amco și AR Racking s-a dovedit cea optimă. Această variantă clasică permite accesul direct şi imediat la fiecare unitate de depozitare din întregul sistem.

Prin soluţia aleasă, Interbrands a obţinut o capacitate de depozitare de peste 8 000 de locaţii. În varianta finală de lucru, această capacitate va spori cu aprox. 3 000 de locaţii.

Ce spun specialiștii:

Directorul de proiect din partea Amco, Costin Gheorghe a explicat că: “sistemul AR PAL instalat pentru Interbrands a fost calculat şi proiectat cu intenţia de a îl face versatil şi adaptabil în viitor. Interbrands este unul dintre cei mai importanţi distribuitori din România şi a fost important să avem în vedere diversitatea clienţilor săi. Cea mai bună soluţie constă într-un sistem care este funcţional acum, dar care, de asemenea, este capabil să se adapteze la nevoile viitoare. În acest caz, am instalat 4 niveluri de sarcină, ultimul nivel fiind situat la o înălţime de 8,5 metri. Datorită rafturilor convenţionale pallet rack, spaţiul poate stoca până la peste 8 000 de poziţii de palet, atât europaleţi cât şi paleţi industriali. Flexibilitatea sistemului AR PAL ne-a permis şi instalarea unei structuri, adaptată cu soluţii de tip Pallet Flow şi Carton Flow pentru a îmbunătăţi activităţile de picking, direct de pe palet dar şi la nivel de unitate ( din cutii ).

Din punctul său de vedere, Laurenţiu Sava, responsabilul logistic al Interbrands a precizat că: “soluţiile Amco / AR sunt în depozitele Interbrands de peste 10 ani de zile. În tot acest timp s-au dovedit a fi soluţii eficiente, prin urmare, în momentul în care am demarat proiectul de relocare şi extindere depozit pe o suprafata de 23,000 mp, alegerea noastra a fost acelaşi partener de încredere. În ciuda perioadei dificile în care am demarat proiectul (izbucnirea pandemiei COVID 19 la nivel global), soluţia de depozitare s-a livrat la timp iar montajul s-a putut efectua într-un termen chiar mai scurt decât cel estimat. Sistemele Amco / AR se dovedesc foarte potrivite pentru diverse întrebuinţări – depozitare convenţională, depozitare pe sistem flow-pallet sau flow-carton şi pot răspunde unei diversităţi mari de caracteristici de produse, aşa cum este cazul nostru”.

Despre AR Racking:

AR Racking face parte din grupul spaniol Arania, un conglomerat de companii care îşi desfăşoară activitatea în jurul oţelului de peste 75 de ani. AR Racking oferă o gamă variată de soluţii în depozitare, ca urmare a unui proces continuu de dezvoltare tehnologică, susţinut într-una dintre cele mai avansate unităţi de producţie din Europa. Cu o rată de export de peste 90%, AR se află în prezent în peste 60 de pieţe internaţionale.